Hoe werkt crypto staking via LiteBit Earn?

Hoe kun je crypto staken via LiteBit Earn, hoe werkt het en welke cryptocurrency kun je staken bij LiteBit? Bij LiteBit kun je niet alleen crypto kopen, verkopen en bewaren maar ze hebben ook een crypto staking functie met de naam LiteBit Earn. Met LiteBit Earn kun je verschillende cryptocurrency staken voor vergoedingen. Kom hier alles te weten over crypto staking: wat is crypto staking en hoe werkt het staken van crypto.

Wat is crypto staking?

Wanneer je crypto in bezit hebt kun je deze gebruiken om te staken als deze crypto werkt met een Proof-of-Stake (POS) mechanisme. Partijen die hun crypto staken (ook wel stakers genoemd), ondersteunen daarmee de blockchain en krijgen daar beloningen voor. Stakers verifiëren meestal transacties in het netwerk door de geldigheid van het volgende block met hun eigen stake (inzet) te garanderen. Bevestig jij incorrect het volgende block, dan krijg je geen beloning of word je zelfs bestraft. Daarom heeft iemand die staket er geen baat bij om de blockchain te manipuleren: daarmee snijdt diegene zichzelf in de vingers. Daardoor zijn stakers niet alleen belangrijk voor het netwerk, maar over het algemeen ook vertrouwd. Sommige blockchains vereisen stakers om een specifiek minimum aan crypto vast te houden, terwijl anderen dat niet doen.

Hoe werkt crypto staking?

Om nieuwe transacties te valideren, moet een POS blockchain nieuwe blocks produceren.

Blockproductie en validatie worden gedaan door stakers die ook wel validators worden genoemd. Om te voorkomen dat de blockchain wordt gemanipuleerd, kiest het netwerk een willekeurige validator. Zodra de validator gekozen is, controleert deze het block. Als het correct is, wordt het gevalideerd, beoordeeld en vervolgens bevestigd. In ruil daarvoor ontvangt de gekozen validator een block reward in de vorm van crypto (zoals een miner dat ook krijgt).

Wat is on- en off-chain crypto staking? 

On-chain staking gebeurt op Proof-of-Stake blockchains, zoals Ethereum en Cardano. Jouw crypto wordt dus op deze blockchain gestaket, vandaar de naam on-chain staking.

De tegenhanger hiervan is off-chain staking, wat ook wel eens lending genoemd wordt. Hierbij stake je jouw crypto niet direct op de blockchain.

In crypto verwijst lending naar het uitlenen van jouw crypto aan andere, externe partijen, met als doel om daar geld aan te verdienen. Je kunt dit vergelijken met een bank die jouw geld uitleent aan andere, externe partijen.

Het belangrijkste verschil dat je dus moet weten over on- en off-chain staking is dat on-chain staking nuttig is om het netwerk te ondersteunen en draaiende te houden (en je daarvoor beloond wordt). Off-chain staking heeft puur een financieel motief en kent verder geen technisch nut voor de blockchain. Zowel on- en off-chain staking kennen hun eigen risico’s, waarbij off-chain de meest risicovolle is omdat alles buiten de blockchain om gebeurt.

Hoe werkt crypto staking via LiteBit Earn? 

LiteBit biedt alleen on-chain staking aan van crypto die met Proof-of-Stake werken. Bitcoin is een Proof-of-Work blockchain, waardoor on-chain staking technisch helemaal niet mogelijk is. Daarom kun je bij LiteBit geen beloningen ontvangen over Bitcoin. De crypto van LiteBit klanten wordt veilig bewaard in wallets die door LiteBit beheerd worden. Daarnaast wordt het kapitaal van LiteBit niet uitgeleend aan andere partijen of geïnvesteerd in cryptomunten.

Crypto logo

Crypto Staking Nederland - Waar en hoe kan ik crypto staken? Hoe hoog zijn de crypto staking rewards? Hier lees je het allemaal. De nr1 website voor iedereen die wilt beginnen met crypto staken!

Crypto Staking Nederland Disclaimer

Op cryptostaking.nl vind je informatie over het staken van cryptocurrency. Wij geven nooit financieel advies en wij zijn ook geen financieel adviseur. Wil je investeren in Bitcoin of andere cryptocurrency? Raadpleeg een deskundige bij het maken van financiële beslissingen en investeer alleen geld dat je kunt missen. Je bent zelf verantwoordelijk voor je eigen investeringen. Doe altijd je eigen onderzoek voordat je gaat investeren in cryptocurrency. Cryptostaking.nl maakt gebruik van affiliate verwijzingen/links, waarvoor wij commissies kunnen ontvangen.